top of page

ORYANTİRİNGTE TÜRKİYE BİRİNCİ'Sİ SOMA'DAN

5-6 Mart 2022 tarihlerinde Antalya’nın Alanya ilçesinde Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Kademe Oryantiring yarışması yapıldı.


On altı ile altmış beş yaş aralığında 45 kulüp 1200 sporcu katıldığı Türkiye Oryantiring Yarışmasında sporcular Antik çağlarda korsanlara, Bizans döneminde derebeylerine ev sahipliği yapmış ve nihayet Anadolu Selçukluları döneminde de başkentliğe yükselmiş ender güzellikteki tarihi bir şehirde, 1. Gün CEBELİREİS mevkinde yapılan Orta Mesafe yarışmasında genel olarak tırmanışı olmayan ancak teknik bir arazide, 2.gün GEDEVET mevkinde yapılan Uzun Mesafe yarışmasında teknik ve sert bir araziye sahip olan bölgede sporcularımız mücadele ettiler.


E16 A KATEGORİSİNDE TÜRKİYE 1.si BERKAY KILIÇ (UZUN MESAFE)

E16 B KATEGORİSİNDE TÜRKİYE 4.sü UMUT BOZBAY (UZUN MESAFE)

K40 KATEGORİSİNDE TÜRKİYE 4.si NURSEL DÜZDEMİR (ORTA MESAFE)

E16 A KATEGORSİNDE TÜRKİYE 7.si FURKAN GENÇ (UZUN MESAFE)

E16 A KATEGORSİNDE TÜRKİYE 8.si FURKAN GENÇ (ORTA MESAFE)


Oryantiring branşında antrenör ve sporcu aynı anda yarışabilme imkanına sahip olduğundan dolayı, sporcularımızın parkurda neler gördüğüne bizzat antrenörlerimiz şahit olarak , antrenörlerimiz onlarla empati yapabilme şansını yakalıyor.


Her daim Ulaşım desteklerinden dolayı Soma Belediye Başkanı Ali TULUP’a, Soma İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dilek MERT’e ,emeği geçen oryantiring antrenörlerimiz Nursel DÜZDEMİR ve İsmail Burak BİÇER’e teşekkür ederiz.























6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page